Resume bahasa melayu terbaik

resume bahasa melayu terbaik

Contoh Resume bahasa melayu terbaik

Contoh yang kurang baik; Objektif : Memohon Posisi akauntan. Maklumat Peribadi yang Berkenaan Sahaja. Antara maklumat yang penting bagi diliputi dalam resume anda adalah. Nama, email, no telefon Bimbit, Alamat, no kad Pengenalan, dan Lesen. Setiap maklumat ini merupakan cara membolehkan bakal majikan menghubungi anda. Manakala lesen adalah subjektif. Sekiranya pekerjaan anda memerlukan pengangkutan yang kerap penyataan lesen adalah begitu penting.

Contoh Resume bahasa melayu — contoh Resume

Contoh gambar yang essay tidak sesuai dalam membuat resume. Gambar Sesuai dalam Resume. . Penggunaan Email Peribadi yang Formal, cuba bayangkan anda adalah sumber manusia sesebuah syarikat. Email pemohon manakah yang anda merasakan sesuai untuk disenarai pendek? Email protected iaitu email yang tidak matang ataupun email protected? Sudah pasti email kedua kerana ianya menggambarkan keseriusan anda untuk melakukan kerja nanti. Objektif Resume yang Jelas dan Spesifik. Setiap Resume yang dihantar haruslah bersesuaian dengan permohonan kerja yang diinginkan. Jika objektif anda terlalu umum, panel sumber manusia mungkin mengganggap anda pemalas dan hanya membuat kerja copy dan paste purposes sahaja. Oleh itu, kita kenalah rajin mengemas kini objektif permohonan agar menepati dan menggambarkan keazaman kita dalam mendapatkan kerja. Contoh yang baik; Objektif : Memohon Posisi, junior Eksekutif akauntan dalam bidang jual Beli hartanah.

Contohnya anda merupakan lepasan diploma, ijazah sarjana muda, ataupun pekerjaan yang memerlukan pengalaman kurang dari 3 tahun. 2 hingga 3 muka legs surat Sahaja. Perkara terutama dalam membina resume adalah luaran resume itu tersendiri. Panel Temuduga sudah tentu bosan dengan penulisan resume yang berpanjangan dan penuh perkataan perkataan yang tidak penting. Oleh itu, sgo akan berkongsikan cara penulisan dan pemilihan markah markah yang penting dalam membina resume. Profil Foto yang Sopan dan Kemas. Gambar peribadi anda menzahirkan ketrampilan anda. Sekiranya gambar yang diguna pakai tidak meyakinkan, panel temuduga sudah tentu menendang permohonan kerja anda.

resume bahasa melayu terbaik

Contoh format resume lengkap terkini bahasa melayu dan

Download Pelbagai bahan untuk guru di sini panduan contoh resume terbaik, contoh resume terbaik yang assignment boleh diedit. Perkongsian kali ini adalah lebih bersifat terbuka. Kami akan berkongsikan panduan terbaik bagaimana menghasilkan Resume ataupun cv bagi tujuan permohonan kerja. Sebagaimana yang kita ketahui, diantara perkara yang paling penting dalam memohon sebarang pekerjaan atau pendidikan adalah penyediaan resume yang padat dan impak penulisan yang kukuh isinya. Panduan Menulis Resume, panduan yang bakal dikongsikan ini merupakan pengalaman sendiri admin sgo dalam menyediakan Resume. Bukan sahaja bagi permohonan guru, panduan ini boleh digunakan pada sebarang permohonan pekerjaan atau sambung belajar. Sepertimana yang kita ketahui, berikut merupakan laman web yang boleh dipercayai dimana ianya mengiklankan pekerjaan pekerjaan kosong di luar sana; Panduan Membuat Resume terbaik. Untuk membina resume yang terbaik, subjek yang telah diperkenalkan dalam gambar diatas adalah aspek yang sangat penting untuk dalam resume. Sebelum itu, harus diingat bahawa tips ini terguna pakai bagi permohonan kerja peringkat awal sahaja.

Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later. Now customize the name of a clipboard to store your clips. Description Visibility Others can see my Clipboard. Download contoh resume doc format ms words di bawah. . Anda akan menerima 2 set contoh resume dan cover letter iaitu 1 di dalam bahasa melayu dan 1 lagi di dalam bahasa inggeris. Anda boleh edit dan mengubah kandungan mengikut keperluan anda. Resume ini hanyalah satu contoh yang boleh anda jadikan rujukan di dalam membina resume yang baik. Download contoh resume melalui pautan di bawah.

Contoh Resume lengkap & Terbaik - download Sample

resume bahasa melayu terbaik

Koleksi contoh Resume lengkap Terbaik dan Terkini sumber

9 bendahari, peserta bengkeel Penulisan Skrip bersama azmah Nordin anjuran Kelab Sastera mahasiswa Universiti malaysia sabah. 10 06- peserta, ahli jawatankuasa Program bakti siswa seni memasyarakatkan Manusia anjuran Kelab Sastera mahasiswa Universiti malaysia sabah. 11 penulis Skrip, penggerak, krew Persembahan teater Aura mimpi untuk resital sekolah food Pengajian Seni. 12 03- peserta seminar Profesionalisme dan keilmuan anjuran sekolah Pengajian Seni Universiti malaysia sabah. 13 16- peserta bengkel Penyuntingan Naratif (asas) anjuran Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (finas). Pengadil pengadil1: Nama : Encik karlam Bin Amat Jawatan : Timbalan Pencetak kerajaan Alamat : Jabatan Cetak kerajaan, km4, jalan tuaran, 88554, kota kinabalu, sabah. No : Office/ HP/ Email : pengadil 2: Nama : Encik suhaimi bin Yassin Jawatan : Lecturer at fakulti kemanusiaan, seni dan Warisan.

Alamat : fakulti kemanusiaan, seni dan Warisan, Universiti malaysia sabah, 88999, kota kinabalu, sabah. No : HP/ Email : saya mengaku bahawa semua kenyataan dalam maklumat peribadi ini adalah benar. Nama: Auni binti Ismail tarikh.10 September 2014. Recommended LinkedIn Corporation 2018 Public clipboards featuring this slide no public clipboards found for this slide select another clipboard looks like youve clipped this slide to already. Create a clipboard you just clipped your first slide!

Saya banyak mempelajari bagaimana untuk berkomunikasi dengan pelanggan dan bagaimana untuk mengendalikan kerja-kerja di bawah tekanan. 2 Crew (customer service) Mc Donalds Jusco ayer Keroh Melaka bekerja dari bulan Disember 2009 sehingga jun 2010. Saya sering ditempat di bahagian counter Order take kerana saya pandai berinteraksi dengan pelanggan. Kebolehan bahasa melayu (Sangat baik) bahasa Inggeris (Memuaskan) microsoft Office (Word, power point, Excel) Internet application Adobe Ilustrator Adobe Photoshop CS5 picasa, photoscape blogging boleh menggunakan komputer dengan baik. boleh melakukan pelbagai kerja. menulis (Skrip, puisi) - gelombang - aura mimpi (Presented) - hanturism-modified (Presented) - kalung buat Lela - andai aku seorang Penari.


Penglibatan bil tarikh/tahun jawatan program/aktiviti 1 pelakon, pengurus Pentas Persembahan teater kaki kambing oleh pelajar tahun tiga sekolah Pengajian Seni Universiti malaysia sabah. 2 Ahli jawatankuasa Dramatari balagung Sundayang, sekolah Pengajian Seni Universiti malaysia sabah. 3 penulis Skrip, setiausaha persembahan teater Hanturisme untuk resital sekolah Pengajian Seni Universiti malaysia sabah. 4 13- penolong Pengarah, peserta bakti siswa keluarga Angkat di kampung Jawa kongsi 10 Tawau sabah anjuran Kelab Sastera mahasiswa Universiti malaysia sabah. 5 pembaca puisi, bendahari Program Malam Penghayatan Cinta anjuran Kelab Sastera mahasiswa Universiti malaysia sabah. 6 Ahli jawatankuasa Program Sembang Kopi anjuran Kelab Sastera mahasiswa Universiti malaysia sabah. 7 narrator Persembahan teater dalam program Jom Bah Bersama kami boleh Bah Kalau kau anjuran Suruhanjaya pencegahan Rasuah Malaysia sabah and sekretariat Pencegahan Rasuah Universiti malaysia sabah. 8 peserta bengkel puisi lakon bersama Khalid Salleh anjuran Kelab Sastera mahasiswa Universiti malaysia sabah.

Download Contoh Resume lengkap & Terbaik

Kesihatan baik, alamat Tetap Mohd bakri bin daud, simpang 3, air Merbo jedok, 17510, tanah, merah, kelantan. Bil tahap sekolah/institusi tahun keputusan 1 Ijazah Sarjana muda. Sastera dengan Kepujian (Seni Kreatif universiti malaysia sabah.76 margaret 2 Sijil Tinggi pelajaran, malaysia (stpm). Sekolah Menengah Datuk, haji talib Karim.84 3 Sijil Pelajaran Malaysia (spm sekolah Menengah Dato, dol said Bestari 2007 2 A1, 1 A2, 2 B4, 2 C5, 1 D7, 2 E8 4 Penilaian Menengah. Rendah (pmr sekolah Menengah Dato dol said Bestari 2005 2A, 3B, 3C 5 Ujian Penilaian sekolah Rendah (upsr) sekolah Kebangsaan Datuk naning 2002 1A, 2B,. Perwatakan peribadi auni binti ismail mohamad bakri bin daud, simpang 3, air Merbo, jedok, 17510, tanah Merah, kelantan. Mobile number: Email:. Kemahiran kebolehan bil jawatan tempat keterangan 1 Pelatih Industri (Pembantu pejabat, Khidmat Pelanggan) Jabatan Cetak kerajaan Sabah Lulus latihan Industri selama 6 bulan bermula ingga proposal saya telah dianugerahkan sebagai pelatih terbaik. Semasa di sini, saya melakukan pelbagai jenis kerja.

resume bahasa melayu terbaik

Sentiasa sabar untuk mendapat lebih banyak ilmu dan pengalaman. Melaksanakan tugas yang bibliography diberikan dengan bersungguh-sungguh. Sangat menepati masa dan berdisiplin. Amanah dalam tanggungjawab yang diserahkan. Menerima teguran dengan baik. Memohon jawatan sebPensyarah Mata pelajaran Umum (MPU). Nama auni binti Ismail, umur 24 Tahun, tarikh Lahir Tempat Lahir Hospital Terendak kem Melaka. Warganegara malaysia, bangsa melayu, jantina perempuan, status Bujang.

muda, teknologi maklumat Kelulusan: Kelas Kedua kepujian Tamat: Julai 2015 Institusi: Universiti malaya, kuala lumpur Bidang Pengajian: Matrikulasi kelulusan: Lulus Tamat: Julai 2012 Institusi: sekolah Datuk khalid Bidang Pengajian: Sijil Pelajaran. Resume 1 Resume 2 Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan koleksi reseume yang terbaik. Banyak resume yang disediakan yang boleh membantu anda dalam mendapatkan pekerjaan yang dihajatkan. Successfully reported this slideshow. Contoh Resume bahasa melayu, upcoming SlideShare, loading. Show More, no downloads, no notes for slide. Mampu berkomunikasi dengan baik.

Format Resume, book walaupun tiada format rasmi yang ditetapkan dalam penulisan resume, susunan yang teratur dalam penulisan resume amatlah diperlukan. Format resume yang biasa digunakan di malaysia adalah seperti berikut. Hendaklah mempunyai kurang daripada 2 muka surat. Menyertakan sekeping gambar passport, contoh resume lengkap disediakan di bawah sebagai panduan anda dalam menyediakan resume terbaik. Untuk koleksi contoh resume yang terbaik dan mengikut bidang pekerjaan boleh dirujuk. Diantara koleksi resume yang terdapat adalah dalam bidang. Korporat, pembinaan, kejuruteraan, kerajaan/ Perkhidmatan Awam, designer. Mass Media, fotografi, showbiz, resume lengkap, berikut dikongsikan contoh resume yang boleh dijadikan panduan buat pencari kerja samada dalam bidang Perkhidmatan Awam ataupun Swasta.

Contoh Resume terbaik 2017/2018 2 Jam video »

Koleksi contoh Resume terbaik, lengkap Dan Terkini. Mahu koleksi contoh resume yang terbaik? Resume merupakan sebuah ringkasan mengenai biodata diri anda, latar belakang pendidikan, pengalaman bekerja dan sebagainya. Ianya akan dihantar kepada bakal majikan sama ada secara online atau offline dalam memohon jawatan yang ditawarkan. Resume yang terbaik, mantap dan menarik merupakan perkara yang wajib perluada untuk memohon pekerjaan sama ada di sektor kerajaan mahupun swasta. Berikutan peningkatan lepasan universiti setiap tahun dan peluang pekerjaan yang terhad, persaingan dalam mencari pekerjaan yang diimpikan semakin tinggi. Salah satu cara yang anda boleh lakukan untuk menjadi antara calon about yang menonjol adalah. Menyediakan sebuah resume yang lengkap, resume yang menepati spesifikasi yang diinginkan bakal majikan.


Resume bahasa melayu terbaik
all articles 54 articles
At Paper Mart, we have a wide range of store bags and gift bags for you to choose from. Write your story online - forget about your worries, place your assignment here and receive your top-notch project in a few days 100. Are you considering starting your own business?

6 Comment

  1. Kali dalam bahasa melayu lah. Pening aku nak translate. Bagi sesiapa yang ingin memohon kerja, resume biasanya akan diperlu kan sebelum anda memohon untuk sesuatu perkerjaan. Contoh Resume bahasa melayu, resume kerja Swasta, resume kerja kerajaan, resume te rkini dan Terbaik. Panduan Membuat Resume terbaik a -.

  2. Ehan bahasa melayu (Sangat baik) Bahasa Inggeris (Memuaskan). Contoh Resume terbaik, lengkap Dan Terkini, resume terbaik english. melayu peulisan dan pertuturan yang sangat baik. Contoh Resume bahasa melayu by wmr5439 in Types resumes cvs. Nak contoh cara buat resume terbaik? Saya bagi lagi 1 contoh.

  3. Download contoh resume doc format ms words di bawah. Anda akan menerima 2 set cont oh resume dan cover letter iaitu 1 di dalam bahasa melayu dan 1 lagi. Jadi, disini kami sediakan beberapa contoh Resume lengkap Terkini bagi. Mahir bertutur dalam Bahasa melayu dan Bahasa Inggeris. Saya telah dianugerahkan sebagai pelatih terbaik.

Leave a reply

Your e-mail address will not be published.


*